Welke verschillende soorten betonblokken zijn er?
- Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij hun eigen project
- Al meer dan 2.800 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 9.1
- Al bijna 1.000.000 betonblokken verkocht voor verschillende bouwprojecten
Een betonblok is te gebruiken voor dragende en niet-dragende muren. Je kunt er diverse muren mee metselen, zoals een geluidswal of een scheidingswand. Daarnaast zijn betonblokken zowel binnen als buiten te gebruiken, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor complete uitbouwen, garages, borders, vijvers en zwembaden. De blokken zijn te bestellen per laag, zonder pallets. De hoeveelheid betonblokken per laag hangt af van de afmeting van de betonblokken. Er zijn namelijk veel verschillende afmetingen. Bekijk ons gehele aanbod betonblokken voor de verschillende afmetingen.
Volle en holle betonblokken - Naast het soort blok kan een betonblok ook onderverdeeld worden in volle en holle varianten. Wil je meer informatie over de toepassing van deze varianten? Kijk dan eens op de pagina’s over volle betonblokken of holle betonblokken.
De soorten betonblokken
Er zijn tal van betonblokken beschikbaar bij ons. Zo zijn er bijvoorbeeld ECO betonblokken, die energiezuiniger zijn, maar ook lijmbetonblokken (geschikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden). Het is echter zo dat een ECO betonblok of lijmbetonblok bijvoorbeeld duurder is dan een normaal betonblok door de ingewikkelde productie die komt kijken bij deze blokken. Hieronder vindt je een opsomming van de betonblokken die Brok Bouwmaterialen aanbiedt. Ieder soort betonblok zal onder de opsomming besproken worden.
- Betonblokken (zowel eerste als tweede keus)
- BIA ECO betonblokken
- BIA lijmbetonblokken
- BIA betonmetselstenen
Betonblokken (zowel eerste als tweede keus)
Deze betonblokken zijn in ons assortiment de standaard betonblokken en worden geproduceerd door Geraedts en BIA. Het zijn geluiddempende betonblokken en sterk belastbare volle betonstenen. Ze zijn bijzonder geschikt als massieve scheidingswanden in de woningbouw met de best mogelijke geluidsdemping. Daarnaast zijn ze ecologisch en bouw biologisch verantwoord door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een uiterst energiebesparend productieproces.
Deze blokken hebben uitstekende brandwerende eigenschappen, doordat uitsluitend minerale bestanddelen met een hoge weerstand worden gebruikt. Door de goede isolatiewaarde van de blokken wordt ook tijdens hoogzomer omstandigheden een aangenaam woonklimaat gegarandeerd. De blokken zijn voor alle grond-, buiten- en binnen toepassingen geschikt, van de hoogste kwaliteit en kunnen direct worden verwerkt.
Tweede keus betonblokken - Sommige standaard blokken kunnen ook als tweede keus betonblokken worden gekocht. Tweede keus wil zeggen dat er mogelijk een (klein) verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden.
BIA ECO betonblokken
Het BIA ECO betonblok is een licht en handzaam betonblok. Je kunt het blok stootvoeg loos metselen en door de profilering en de maatvastheid is het bovendien geluid-isolerend.
Aan de bovenkant van het blok zijn twee uitsparingen voor duimen aangebracht. Hierdoor kun je de blokken zonder moeite plaatsen. Door de lichte toeslagstof is dit blok 30% lichter dan conventionele blokken. Ook zijn de blokken goed te spijkeren, boren, knippen en te frezen zonder sterkte te verliezen.
BIA lijmbetonblokken
Het BIA lijmbetonblok is lichtbeton en geschikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden. Het lijmblok is voorzien van zowel een mes als groef, waardoor ze eenvoudig te stapelen zijn. Lichtbeton bestaat uit zand, cement en lichte toeslagmaterialen zoals lava, argex en bims. Met behulp van de lijmmortel en de lijmbeugel is het snel, prettig en schoon werken. Bovendien zijn de lichtbeton lijmblokken van een goede prijs en kwaliteit. Een lijmblok heeft daarnaast zeer goede isolerende eigenschappen. Kortom, een top product.
BIA betonmetselstenen
De betonmetselstenen van BIA dragen bij aan de thermische en akoestische isolatie. Ze zijn verkrijgbaar in de maten waalformaat, maasformaat en amstelformaat. Het biedt de voordelen van beton in het formaat van een gevelsteen. Ze zijn bijzonder geschikt als massieve scheidingswanden in de woningbouw met de best mogelijke geluidsdemping. Daarnaast zijn ze ecologisch en bouw biologisch verantwoord door het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een uiterst energiebesparend productieproces.
Welk betonblok je moet kiezen, is afhankelijk van jouw situatie. In overleg met ons kunnen wij jou altijd advies geven om voor een bepaald betonblok te kiezen. Zo kunnen wij je adviseren om te lijmen of te metselen. Heb je een vraag over een aannemer of architect? Dan kunnen wij je ook altijd helpen om met een goede aannemer/architect in contact te komen.
Betonblokken in ons assortiment
De soorten betonblokken
In dit stuk wordt uitgelegd wat de benodigdheden zijn naast de betonblokken. Betonblokken moeten uiteraard ook behandelt worden met verwerkingsmateriaal. Denk hierbij aan:
Cement
Er zijn twee soorten cement, namelijk met en zonder kalk. Het cement met kalk is wat smeuïger en kan makkelijker en sneller worden verwerkt. Voor cement zonder kalk kan er het beste gekozen worden voor Portland cement en voor cement met kalk kan er het beste gekozen worden voor ENCI cement.
Zand
Er zijn verschillende soorten zand verkrijgbaar bij Brok Bouwmaterialen. Metselzand verkopen wij het meest. Het wordt namelijk gebruikt om metselmortel mee te maken, waarmee je metselstenen, betonblokken of kalkzandsteen kunt vermetselen. Daarnaast hebben we ook nog voegzand om voegmortels aan te maken. Met een voegmortel worden de voegen van metselwerk (betonblokken, kalkzandsteen en metselstenen) gerepareerd. Daarnaast kun je het ook gebruiken om strakke voegen te realiseren.
Lijm
Lijmbetonblokken in combinatie met betonblokkenlijm kunnen voor veel klussen worden ingezet. Zo zijn de blokken en de lijm onder andere geschikt voor verschillende soorten muren zoals scheidingswanden en dragende binnenmuren. Maar ook een uitbouw, een garage of een schuur zijn geen enkel probleem. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om de betonblokkenlijm toe te passen.
Mortel
Metselmortel is kant-en-klaar en het enige dat je dient toe te voegen is water. Metselmortel kan als één- of tweelagig systeem voor binnen en buiten toegepast worden op traditionele, mineraal zuigende ondergronden zoals bakstenen/metselstenen, kalkzandsteen en betonblokken.
Hoe metsel je betonblokken?
Naast de betonblokken heb je voor verwerking metselmortel nodig. Op onze product pagina's staat een rekentool waarmee je de hoeveelheid verwerkingsmateriaal kunt uitrekenen. Wanneer de fundering is gemaakt, kunnen hierop de eerste rij met betonblokken worden geplaatst.
Kan ik betonblokken lijmen?
Lijmbetonblokken zijn gemakkelijk en snel te lijmen. Hiervoor gebruiken we speciale BIA betonblokkenlijm, die uiteraard bij Brok Bouwmaterialen te bestellen is.
Welke betonblokken gebruiken?
Een betonblok kun je gebruiken voor zowel een dragende als een niet-dragende muur. Ze zijn relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Daarnaast hebben zowel volle als holle betonblokken een hoge draagkracht. Dit is heel erg belangrijk bij de bouw van vooral een dragende muur. Je kunt gebruik maken van volle en holle betonblokken bij de bouw van bijvoorbeeld funderingen, binnenmuren, zwembaden en kelders.
Waarom kiezen voor betonblokken?
Betonblokken zijn relatief goedkoop en kunnen enorme drukkrachten aan. Daarom worden ze ook vaak gebruikt voor funderingen en kelders. Daarnaast nemen betonblokken zowel warmte als kou op en geeft die weer heel traag af.