Isolatie
Altijd de laagste prijs voor isolatiemateriaal
Jouw woning goedkoop isoleren? Bij Brok Bouwmaterialen bieden wij verschillende soorten isolatiemateriaal aan. Denk hierbij aan isolatiemateriaal voor een dak, een muur en een vloer.
Indien je dus ook nog isolatiemateriaal nodig hebt voor jouw klus, raden wij je aan om dit direct mee te bestellen. Zo heb je in één keer alles in huis en betaal je slechts eenmalig voor de vaste transportkosten.
Verschillende isolatiematerialen
-
Glaswol
Dit isolatiemateriaal wordt vervaardigd uit zand en gerecycleerd glas. Gezien het feit dat het niet brandbaar is of oplosbaar in water, is het uitermate geschikt als bouwmateriaal. Het product is simpel te verwerken en is erg licht.
Glaswol is geschikt voor diverse isolatieklussen binnenshuis, zoals dakisolatie, wandisolatie en vloerisolatie. Zo kan je glaswol bijvoorbeeld goed gebruiken bij het maken van een garage. Voor het bouwen van een garage zou je ook eens moeten kijken naar onze grote kalkzandsteen blokken voor de binnenmuur.
Let er op dat glaswol jeukt en het dus verstandig is om beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen en een stofmasker.
-
PIR isolatieplaten
Ook bieden we verschillende PIR isolatieplaten aan in de webshop. Deze platen zijn zowel thermisch als geluidsisolerend en worden veel gebruikt voor het isoleren van zolders, scheidingswanden, vloeren en platte daken. Ook dunne platen bieden goede isolerende waarden.
Voor het bouwen van scheidingswanden binnenshuis raden wij je aan om bijvoorbeeld ook te kijken naar het cellenbeton wat wij aanbieden.
-
EPS & XPS
Deze isolatieplaten zijn ook wel bekend als Tempex. Dit materiaal is erg geschikt voor het isoleren van betonvloeren. Deze platen bieden een hoge druksterkte en zeker de XPS platen kunnen een hoge druk aan. Dit maakt de XPS platen bijvoorbeeld erg geschikt voor het maken van een zwembad.
Indien je bezig bent met het bouwen van een zwembad, zou je ook eens moeten kijken naar de stevige betonblokken op onze website.
Houd bij de aanschaf van isolatiemateriaal rekening met het volgende:
Het zou voor kunnen komen dat isolatiemateriaal zowel in A- als B-keus verkrijgbaar is. B-keus isolatie wil zeggen dat er mogelijk een (klein) verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden.
B-keus producten worden door ons niet omgeruild of kosteloos retour gehaald. Je hebt echter wel een 'afkoelingsperiode' van 14 dagen waarbinnen de partij teruggestuurd kan worden. Aan retour sturen zijn kosten verbonden, check hier de voorwaarden.
Rd-waarde
Op isolatiemateriaal staan verschillende waardes die aangeven hoe goed het materiaal kou en warmte kan weren. De Rd-waarde geeft aan hoe sterk een bepaald materiaal warmte kan weerstaan. Hoe hoger de waarde, hoe sterker de warmteweerstand van het materiaal is. Dit geldt zowel voor de warmte binnenshuis houden tijdens de winter, als de warmte buitenshuis houden tijdens de zomer.
Maar hoe wordt deze Rd-waarde dan precies berekend? Dit wordt berekend aan de hand van de dikte en de lambdawaarde van het isolatiemateriaal. De lambdawaarde laat zien hoe goed een bepaald isolatiemateriaal warmte geleidt. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. De Rd-waarde wordt berekend door de dikte van het isolatiemateriaal in meters te delen door de lambdawaarde.
Rd-waarde = d / λ
d = de dikte van het isolatiemateriaal in meter
λ = de lambdawaarde
Rc-waarde
De Rc-waarde geeft ook de warmteweerstand aan, maar dan van een totale constructie. Hier moeten we dus denken aan een dak en alles wat daar bij hoort, zoals dakpannen en houten balken. Ook bij de Rc-waarde geldt dat hoe hoger de waarde, hoe beter de warmteweerstand. Voor nieuwbouw en renovaties gelden, aan de hand van het bouwbesluit, verschillende waardes:
Constructie |
Nieuwbouw |
Renovatie |
Gevels |
Rc 4,7 m2K/W |
Rc 1,3 m2K/W |
Daken |
Rc 6,3 m2K/W |
Rc 2,0 m2K/W |
Vloeren |
Rc 3,7 m2K/W |
Rc 2,5 m2K/W |
De Rc-waarde berekenen is een stuk ingewikkelder. Aangezien het hier om een totale constructie gaat, moet er dus ook rekening worden gehouden met zowel isolatiemateriaal als andere bouwmaterialen, mogelijke luchtlagen, bevestigingsmaterialen en koudebruggen. Het is dus belangrijk deze te laten uitrekenen door een constructeur. De berekening voor het uitrekenen van de Rc-waarde is:
ΣRm + Rsi + Rse
Rc = ------------------- - Rsi - Rse
(1 + α)
Rm = Warmteweerstand van alle verschillende materialen in de constructie
Rsi = Warmte-overgangsweerstand
Rse = Warmte-overgangsweerstand
α = Correctiefactor
Veelgestelde vragen
Wat kost isolatie?
De prijzen van isolatie verschillen. Dit ligt aan het soort isolatie dat men wil gebruiken. Voorbeelden van isolatie zijn RockSono Base spouwplaten en PIR 2-zijdig aluminium isolatieplaten 1200x600. Altijd lage prijzen bij Brok Bouwmaterialen!
Welke verschillende soorten isolatie zijn er?
De verschillende soorten isolatie die door Brok Bouwmaterialen worden aangeboden zijn glaswol, steenwol, EPS & XPS en PIR isolatieplaten. Hiervoor zijn zowel A- als B-keus producten beschikbaar. B-keus isolatie wil zeggen dat er mogelijk een (klein) verschil tussen kleur, structuur en eventueel maat zou kunnen optreden.
Waar gebruik je isolatie precies voor?
Isolatie is onmisbaar bij de meeste bouwconstructies. Het wordt gebruikt om warmte, geluid en vocht tegen te houden, of in het geval van warmte, ook vast te houden.
De Brok Service
We bestaan al sinds 1944
Achteraf betalen & betalen in termijnen
Levering in Nederland en België
Aan particulieren & bedrijven