Cellenbeton
Cellenbetonblokken kopen
Cellenbetonblokken hebben meerdere benamingen. Zo worden ze vaak gasbetonblokken genoemd. De blokken die verkocht worden in de webshop van Brok Bouwmaterialen hebben een goede hoge kwaliteit.
Cellenbeton of gasbeton heeft zijn naam te danken aan de ontelbare microscopisch kleine, met lucht gevulde, gesloten cellen. Deze cellen zorgen ervoor dat de cellenbeton licht van gewicht is.
Wat zijn cellenbetonblokken precies?
Cellenbeton blokken zijn erg krachtig, licht van gewicht en makkelijk te verwerken. In de basis is cellenbeton een industrieel geproduceerd materiaal dat steenachtige eigenschappen heeft.
Door de ontelbare cellen die met lucht gevuld zijn, is cellenbeton erg licht van gewicht en heeft het goede isolerende waarden. De hoge warmte isolerende waarden zorgen ervoor dat cellenbeton eigenlijk isolatie- en bouwmateriaal in één is.
Indien je toch nog extra isolatiemateriaal wilt toevoegen, dan kan je altijd bij ons terecht!
Cellenbetonblokken worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld scheidingswanden binnenshuis. Dit met name, omdat cellenbeton dus gemakkelijk is om mee te bouwen. Hierdoor kan er snel een scheidingswand worden gemaakt zonder extra isolatiemateriaal.
Cellenbetonblokken bouwen
De blokken kunnen verwerkt worden met de blokkenlijm voor cellenbeton en kalkzandsteen. Indien je de blokken wilt monteren tussen bestaande wanden, kan je gebruik maken van de handige wand veerankers. Deze ankers kan je vastmaken aan zowel de bestaande wand als het gasbetonblok. Op deze manier wordt de scheidingswand extra stevig.
Wil je een dragende constructie creëren? Kies dan voor een blok met een dikte van ten minste 10 cm. Blokken van deze dikte zijn stevig genoeg om een draagmuur van te maken. Controleer ook altijd bij jouw bouwkundige of de cellenbetonblokken geschikt zijn voor jjouw gewenste constructie.
Voor dragende constructies die je kunt verlijmen, kan je ook kijken naar onze kalkzandsteen producten.
Verschillende maten gasbeton
Bij Brok Bouwmaterialen verkopen we de meest gebruikte formaten cellenbeton. De lengte is standaard 500mm of 600mm (50cm of 60cm). Ons meest verkochte cellenbetonblok is het cellenbetonblok 60x10x40cm. Deze is geschikt voor dragende constructies en is vrij groot, vandaar dat deze het meest wordt verkocht.
Indien je nog niet zeker bent welk materiaal je wilt gebruiken, raden wij je aan om eens even naar de kalkzandsteen lijmblokken of de vellingblokken van kalkzandsteen te kijken. Deze kan je namelijk verlijmen en gebruiken voor dragende muren voor binnenshuis.
Alle voordelen van gasbeton
-
Uitstekende isolatie
Door de microscopisch kleine luchtbelletjes in het cellenbeton, hebben de blokken uitstekende isolatiewaarden voor zowel warmte als geluid.
-
Makkelijk te verwerken
De blokken zijn licht van gewicht en tegelijkertijd groot van omvang. Hierdoor is er gemakkelijk snel een muur van te bouwen met behulp van lijm.
-
Hoge draagkracht
De blokken hebben een hoge draagkracht en kunnen zelfs geschikt zijn voor dragende constructies. Neem hiervoor dan wel minimaal de blokken van 10cm en vraag altijd advies van een bouwkundige.
-
Onbrandbaar
Gasbetonblokken zijn onbrandbaar en behouden hun vorm in het geval van een brand. Hierdoor zijn is dit product erg brandveilig.
-
Duurzaam
Cellenbeton zijn erg duurzaam. Deze producten hebben namelijk een lange levensduur en je kunt er dus voor de lange termijn mee bouwen.
-
Millieubewust
Ook zijn de cellenbeton producten zeer milieubewust. Zo wordt er voor het productieproces gebruik gemaakt van energie uit windturbines en zonnepanelen.
Veelgestelde vragen
Wat kosten cellenbetonblokken?
De prijzen van de cellenbetonblokken verschillen van elkaar, maar gemiddeld kost een cellenbetonblok ongeveer €2,75. Dat komt omdat er verschillende afmetingen zijn. Voorbeelden van cellenbetonblokken zijn cellenbetonblokken 60x5x20 cm en cellenbetonblokken 60x10x40 cm.
Kun je cellenbetonblokken lijmen?
Cellen betonblokken zijn gemakkelijk en snel te lijmen. Hiervoor gebruiken we speciale Duo lijm, die uiteraard bij Brok Bouwmaterialen te bestellen is.
Is cellenbeton dragend?
Cellenbeton heeft een hoge druksterkte en zijn daardoor voor zowel dragende als niet-dragende constructies geschikt.
Kan je cellenbetonblokken buiten gebruiken?
Dat kan zeker. Cellenbetonblokken kunnen voor zowel binnen- als buitenmuren worden gebruikt. Cellenbeton is namelijk waterbestendig en daardoor hebben vocht en vorst geen invloed. Wanneer de cellenbetonblokken buiten worden gebruikt, moeten deze wel afgewerkt worden. Dit kan door middel van gevelstenen, buitenpleisters, stucwerk of bekleding.
De Brok Service
We bestaan al sinds 1944
Achteraf betalen & betalen in termijnen
Levering in Nederland en België
Aan particulieren & bedrijven