De prijs van Bouwstaalmatten | Al vanaf €52,54
Bouwstaalmatten, of -netten, worden gebruikt in funderingen of betonnen vloeren om het beton te versterken. Tegenwoordig worden ze zelfs ook in de tuin gebruikt ter versiering. Maar hoe weet je dat je niet te veel betaalt voor een bouwstaalmat en wat is de gemiddelde prijs? Deze vragen zullen we voor je proberen te beantwoorden. We zullen stil staan bij de belangrijkste componenten die de prijs van een bouwstaalmat bepalen.
- Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 klanten geholpen bij hun eigen project
- Al meer dan 1.750 reviews ontvangen met een gemiddelde score van 8.7
- Al tienduizenden bouwstaalmatten verkocht voor verschillende bouwprojecten
Gegalvaniseerd of niet gegalvaniseerd, dat is de vraag
De standaard, roestige, bouwstaalmat heeft de laagste prijs van alle soorten bouwstaalmatten. Deze bouwstaalmat is niet behandeld. Deze zijn dus volledig voltrokken uit hoog-kwaliteit staal (FEB500), maar zijn daarna niet verzinkt. De gegalvaniseerde bouwstaalmat daarentegen heeft wel een extra behandeling ondergaan, deze is namelijk volledig verzinkt.
De gegalvaniseerde bouwstaalmat heeft een zilverachtig uiterlijk en is doordat hij een extra bewerking heeft ondergaan hoger in prijs. Een onbehandelde bouwstaalmat vindt je al voor €38,49.
Een bouwstaalmat wordt dus duurder naarmate hij meer (na)behandelingen heeft ondergaan. Desondanks is dit niet de enige criteria die de prijs van de bouwstaalmat bepaalt. Ook de grootte en dikte van de bouwstaalmat bepalen de prijs. De standaard bouwstaalmat is in diverse maten verkrijgbaar, de meeste gebruikte maat is echter 300x200cm.
Bekijk alle Bouwstaalmatten >>
Deze maten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van 6mm tot 8mm dik. Voor beide soorten bouwstaalmatten geldt dat er meestal voor een dikte van 6mm wordt gekozen.
Je kan er ook voor kiezen om niet een volledige bouwstaalmat te bestellen, maar om bijvoorbeeld betonstaven te gebruiken. Dit zijn vergelijkbare staven alleen zijn deze los van elkaar beschikbaar. Dit zijn dus losse staven en niet aan elkaar gemaakt in de vorm van een net of raster. Het voordeel hiervan is dat deze een stuk goedkoper zijn per stuk. Betonstaven worden bijvoorbeeld gebruikt om muren te verankeren in de betonvloer.